Темы дня:

Швейцарія обіцяє Україні допомогти пережити зиму

Швейцарія обіцяє Україні допомогти пережити зиму

З початку війни Росії проти України Швейцарія вже відправила в Україну більш як 680 тонн гуманітарних вантажів та 4 750 тонн продовольства.

Швейцарія надасть Україні 100 мільйонів франків як допомогу на майбутній зимовий період. Про це повідомляє швейцарська інформаційна агенція Swissinfo.
“Уряд Швейцарії (Федеральна рада) пообіцяв Україні допомогу у розмірі 100 мільйонів швейцарських франків/доларів з метою допомогти її жителям пережити зиму. Швейцарія, зокрема, допоможе організувати водопостачання та ремонт об’єктів енергетичної інфраструктури, які постраждали від російських ракетних ударів”, – йдеться у повідомленні.
Повідомляється, що у середу, 2 листопада, Федеральна рада ухвалила “план дій з надання допомоги Україні на майбутній зимовий період”. Допомога у розмірі 100 мільйонів швейцарських франків Швейцарія, як зазначено, надасть на проекти “для підтримки термінового відновлення енергетичної інфраструктури і стабілізації гуманітарної ситуації”.
Швейцарія планує підтримати українські енергетичні компанії задля закупівлі енергії та запасних частин, а також вона може допомогти з ремонтом залізничних колій, якими перевозяться важливі вантажі, такі як зерно. Уряд Швейцарії каже, що він також надаватиме українцям гуманітарну підтримку, щоб допомогти найбільш постраждалим людям підготуватися до зими, – профінансує заміну розбитих російськими бомбами вікон, надасть утеплювальні матеріали і продукти.
Швейцарія також вивчає можливість постачання в Україну генераторів, насосів та установок для очищення води. Раніше вона вже направила у нашу країну важку будівельну техніку для розчищення руїн і розбору завалів. Президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс вже обговорював ці питання із президентом України Володимиром Зеленським під час своєї зустрічі з ним у Києві 20 жовтня.
З початку війни Росії проти України Швейцарія вже відправила в Україну більш як 680 тонн гуманітарних вантажів та 4 750 тонн продовольства.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости