Темы дня:

Шольц пояснив відмову передавати Україні танки

Шольц пояснив відмову передавати Україні танки

Канцлер ФРН заявив, що його країна робить достатньо для військової допомоги Україні, а при питанні про танки та авіацію послався на Байдена.

Німеччина досить допомагає Україні озброєнням, а рішення передавати ту чи іншу техніку приймається у координації із союзниками. Про це заявив канцлер Олаф Шольц, в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.
“Німеччина місяцями постачає важке озброєння Україні – наприклад, зенітні самохідні установки Gepard, реактивні системи залпового вогню, Panzerhaubitze 2000… Як канцлер, я порвав із багаторічною традицією, яка унеможливлювала такі поставки”, – сказав він.
На питання, чому Німеччина не передає Україні бойову авіацію або танки, канцлер згадав статтю президента США Джо Байдена у The New York Times, “і така сама позиція решти партнерів у Групі семи.
“Я з самого початку говорив: ми не діятимемо самі і тісно координуватимемо наші дії з союзниками. Ситуація змінюється. Я також погоджував з Байденом постачання Україні реактивних систем залпового вогню”, – сказав Шольц.
“Ми робимо те, що необхідно і правильно. Але певний “розподіл праці” має сенс”, – сказав він, додавши, що Німеччина може акцентувати на протиповітряній обороні та артилерії.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: