Темы дня:

Шольц боїться надання Україні винищувачів

Шольц боїться надання Україні винищувачів

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус також раніше висловився проти надання Україні німецьких винищувачів.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц стверджує, що питання про можливе надання Україні винищувачів поки що навіть не виникає.
Коментуючи в інтерв’ю Tagesspiegel заклики української сторони, зокрема колишнього посла України Андрія Мельника до надання винищувачів, Шольц застеріг “вступ у постійну конкуренцію за підвищення ставок, коли йдеться про системи озброєння”.
“Якщо відразу після ухвалення рішення в Німеччині починаються чергові дебати, це виглядає не надто серйозно і підриває довіру громадян до рішень уряду”, – наголосив канцлер Німеччини, маючи на увазі нещодавнє рішення про постачання бойових танків до Києва.
Він наголосив, що рішення про військову допомогу Україні приймаються так, щоб не допустити прямого зіткнення Росії та НАТО.
“Канцлер Німеччини, який серйозно ставиться до своєї присяги, має зробити все, щоб війна Росії проти України не перетворилася на війну між Росією та НАТО”, – зазначив Шольц, додавши, що “не допустить такої ескалації”.
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус також висловився проти надання Україні німецьких винищувачів. “Про це не може бути й мови”, – сказав він.
Тим часом, глава МЗС Нідерландів Вопке Хукстра минулого тижня сказав, що у Нідерланів “немає табу” на обговорення запиту про F-16, якби такий надійшов від України, а в уряді Словаччини прямо говорили про плани віддати Україні радянські МіГ-29.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости