Темы дня:

Шмигаль назвав умову для свят зі світлом

Шмигаль назвав умову для свят зі світлом

Після аварійно-відновлювальних робіт вдалося повернути до мережі два блоки теплових електростанцій, зазначив голова Кабміну.

Станом на вівторок є всі шанси, що українці зустрінуть Новий рік із електрикою у своїх будинках. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну 27 грудня.
Сьогодні після аварійно-відновлювальних робіт вдалося повернути в мережу два блоки теплових електростанцій. Йде процес відновлення інфраструктури, зростає кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено споживання. Діє відпрацьований алгоритм пріоритетності заживлення споживачів. На першому місці – критична інфраструктура, на другому – ВПК, на третьому – важливі виробництва, на четвертому – житловий фонд”, – заявив глава уряду.
Шмигаль зазначив, що Росія готується продовжити атаки на українську енергосистему.
“Так що перебуваємо в щоденній готовності до нових масованих обстрілів. Це може статися будь-коли: сьогодні, завтра або навіть напередодні Нового року. Хочу наголосити: за відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень”, – зазначив прем’єр-міністр.
Також стало відомо, що Кабмін спростив будівництво повітряних ліній електропередач та підстанцій для швидшого відновлення енергосистеми в умовах воєнного стану.
“Цей крок виправданий в екстремальних умовах повномасштабної війни, яку Росія веде проти України”, – наголосив Шмигаль.
Нагадаємо, сьогодні в енергосистемі України дещо скоротився дефіцит потужності. Це пов’язано із збільшенням обсягів виробництва на електростанціях, заявили у НЕК Укренерго.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости