Темы дня:

Сенат Польщі підтримав вступ України до НАТО

Сенат Польщі підтримав вступ України до НАТО

Верхня палата польського парламенту прийняла резолюцію, в якій закликала прийняти Київ у блок за процедурою Фінляндії і Швеції.

Сенат Польщі 12 травня одностайно ухвалив резолюцію про вступ України до НАТО. Про це повідомило Polskie Radio.

“Після року жахливої ​​війни ми знаємо, що Україна у протистоянні Росії захищає Європу і є ключовою ланкою, що захищає континент від агресії зі Сходу”, – наголошується в документі.

Зазначається, що Україна має “найсильнішу на континенті армію з надзвичайним бойовим досвідом” і блискавично переходить на техніку НАТО.

У резолюції вказано, що під час майбутнього саміту блока у Вільнюсі Україна має отримати “набагато більше, ніж у попередніх заявах про політику відкритих дверей”. Вільнюський саміт також повинен стати важливим етапом підготовки Києва до повноправного членства в альянсі.

Польський Сенат вважає, що вступ України до НАТО має бути політичним рішенням – як у випадку Фінляндії та Швеції, і закликає застосувати до країни “подібну надзвичайну процедуру”.

Нагадаємо, черговий саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у столиці Литви. Україна розраховує, що отримає на ньому “чіткий сигнал” про вступ.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости