Темы дня:

СБУ повідомила про результати обшуку об’єктів УПЦ МП

СБУ повідомила про результати обшуку об’єктів УПЦ МП

СБУ завершила контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській та Херсонській областях.

СБУ виявила в єпархіях УПЦ (МП) російські паспорти, склади пропагандистської літератури та пропуски окупантів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
“Служба безпеки завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській та Херсонській областях. На території єпархій знайдено російські паспорти, георгіївські стрічки, символіка забороненої партії ОПЗЖ, “методички” Кирила щодо поширення ворожої пропаганди через віруючих. Крім цього, виявлено склади з прокремлівською літературою, зокрема авторства ідеолога рашизму Івана Ільїна”, – йдеться у повідомленні СБУ.
Наголошується, що у виявлених виданнях представники Росії заперечують існування українського народу, його мови та культури, а також ставлять під сумнів українську державність.
“Під час огляду церковних приміщень у селищі Чорнобаївка Херсонської області співробітники СБУ виявили бланки перепусток в окупаційні органи Росії. У єпархії у Львівській області знайдено фото прихованих російських документів “про забезпечення взаємодії з військовими комісаріатами Росії”. На території церков у Закарпатській області знаходився прапор так званої “Республіки Підкарпатська Русь” з текстом гімну “підкарпатських русинів”. Також встановлено, що місцевий священик у проповідях називав “безбожниками-сатаністами” людей, які святкують Різдво 25 грудня”, – зазначають у СБУ.
За цим фактом порушено кримінальне провадження про порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак.
“На території одного з монастирів Рівненщини викрито послушника з російським паспортом та контактами в Росії. Наразі СБУ перевіряє його можливу причетність до розвідувально-підривної діяльності на користь спецслужб країни-агресора. А в Роменській єпархії виявлено клірика із партквитком Комуністичної партії колишнього СРСР. Наразі всі вилучені матеріали спрямовані на експертизу для подальших процесуальних дій”, – йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: