Темы дня:

СБУ оголосила підозру російській пропагандинстці

СБУ оголосила підозру російській пропагандинстці

Пропагандистка підозрюється за кількома статтями КК України.

Служба безпеки повідомила про підозру кремлівській пропагандистці Тетяні Монтян, яка публічно виправдовує Росію за розв’язання війни проти України. Згідно з повідомленнямСБУ,  її підозрюють за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

«Перебуваючи на території країни-агресора, вона бере активну участь в інформаційно-психологічних спецопераціях російських спецслужб. Для цього регулярно виступає на російських телеканалах, де активно закликає до зміни меж державного кордону України та підтримки окупаційних угруповань», – повідомили в СБУ.

Крім того, Монтян масово поширює дезінформацію про ситуацію в Україні у соцмережах. Зокрема, вона публікує фейки на власних каналах в  YouTube та Telegram, на які підписано майже пів мільйона користувачів.

Слідство встановило, що підозрювана виїхала в Росію ще у 2021 році. Відтоді Монтян постійно їздить до окупованих районів Донецької та Луганської областей. Це робиться для підготовки пропагандистських сюжетів на користь Кремля.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 1 та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Раніше повідомлялося, що Військова контррозвідка Служби безпеки затримала посадовця однієї з військових частин Збройних сил України за підозрою в інформуванні російських окупантів про плани щодо бойових операцій нашої держави на стратегічно важливій ділянці фронту.

За даними правоохоронців, військового завербувала ворожа спецслужба після початку повномасштабної війни РФ проти України. Поплічник загарбників, виконуючи їхні вказівки, таємно збирав відомості про рух наших військ і поповнення їх технікою і боєприпасами. Також з’ясувалося, що зрадник передавав російським кураторам аналітичні зведення стосовно обстановки на передовій.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости