Темы дня:

Румунія надала аварійну допомогу – Укренерго

Румунія надала аварійну допомогу – Укренерго

Гідроелектростанції, розташовані на Дніпрі вище знищеної росіянами Каховської ГЕС, вже знижують потужність виробництва електроенергії.

В енергосистемі України склався дефіцит потужності. Через це була надана аварійна допомога з Румунії. Про це повідомляє Укренерго у четвер, 8 червня.

“7 червня 2023 року з 20:00 до 23:00 через недостатність загальної потужності українських електростанцій для покриття вечірнього піку споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії. Імпорт та експорт у ці години був відсутній”, – йдеться у повідомленні.

В Укренерго нагадали, що аварійна допомога не є комерційним імпортом. Це ситуативний захід екстреного реагування для балансування енергосистеми. Україна може використовувати аварійну допомогу від сусідніх країн завдяки синхронній роботі енергосиcтеми України з європейською енергосистемою ENTSO-E.

Також повідомляється, що гідроелектростанції, розташовані на Дніпрі вище знищеної росіянами Каховської ГЕС, знижують потужність виробництва для обмеження надходження води у Каховське водосховище, щоб зменшити затоплення. Через підтоплення відключено близько 20 тисяч споживачів у Херсоні та області.

Зараз виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але ситуація в енергосистемі залишається непростою.

“У вечірні години у зв’язку з обмеженою кількістю енергоблоків в роботі може виникати дефіцит потужності. Тож просимо перенести використання потужної техніки з вечірніх годин на інші періоди доби, щоб зменшити навантаження в енергосистемі та полегшити балансування”, – підкреслили в Укренерго.

Раніше стало відомо, що Україна побудує нову станцію на місці знищеної росіянами Каховської ГЕС – ще потужнішу. Про це сказав генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости