Темы дня:

Росіяни втрачають інтерес до Криму — Кулеба

Росіяни втрачають інтерес до Криму — Кулеба

Такого висновку глава МЗС дійшов, опираючись на дані пошуковика “Яндекс”. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що громадяни Росії поступово втрачають інтерес до тимчасово анексованого півострова Крим. У мікроблозі у Twitter він пояснив свою позицію.

“Росіяни втратили інтерес до Криму, свідчать дані російського пошуковика “Яндекс”. У березні 2023 року запитів “відпочинок у Криму” було вдвічі менше (129 тис.), ніж у березні 2022 р. (261 тис.), – аргументує свою позицію міністр. – Навіть звичайні росіяни розуміють, що час насолоди вкраденою українською землею добігає кінця”.

Нагадаємо, постійна представниця президента в АР Крим Таміла Ташева заявила, що з анексії півострова війна Росії проти України почалася, отже завершитися вона повинна його звільненням. Вона зазначає, що для того, аби повернути півострів до справжнього життя, Київ вже готує 50 тисяч чиновників. Також Ташева попереджає, що росіяни, які оселились у Криму у 2014-му, мають час покинути його, позаяк після деокупації вони будуть видворені звідти, як того вимагає законодавство.

Слід зауважити, що Україна в питанні звільнення Криму відійшла від стратегії, ухваленої у 2021-му, коли пріоритетним був дипломатичний напрямок. Зараз Київ відкрито заявляє, що після 24 лютого 2022 року там розглядають і військовий варіант. А очільник ГУР МО Кирило Буданов допускає навіть комбінований шлях деокупації, будучи впевненим, що Сили оборони зайдуть у Крим зі зброєю в руках.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости