Темы дня:

Росія готує наступ на Донбасі – Генштаб

Росія готує наступ на Донбасі – Генштаб

Окупанти перекидають війська у Донецьку і Запорізьку області, поставлено завдання – захоплення Донбасу до 15 вересня, кажуть у Генштабі.

Російські окупанти перекидають війська на Донбас і у Запорізьку область, щоб відновити наступ. Про це у четвер, 1 вересня, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.
“На сході ворог здійснює перегрупування військ Центрального військового округу з Лугансько-Донецького на Курахівський напрямок з метою нарощування своїх військ. Після відновлення боєздатності ворогом додатково введено по одній батальйонно-тактичній групі на Слов’янський та Миколаївський напрямки”, – розповів він.
За його словами, ще дві тактичні групи із Бєлгородської області РФ перекинула в Оріхів Запорізької області. У Генштабі вважають, що такі маневри свідчать про відновлення наступу на Донбасі.
Громов підтвердив, що РФ формує третій армійський корпус, який перекинуть у Донецьку область.
Також у Генштабі вважають, що керівництво РФ скоригувало плани щодо захоплення Донецької області, зсунувши крайній термін на 15 вересня.
“Російські окупаційні війська вкотре коригують свої плани і дії відповідно до наказу Путіна щодо виходу на адміністративні кордони Донецької області до 15 вересня”, – заявив Громов.
Раніше окупанти мали намір захопити регіон до кінця серпня.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости