Темы дня:

Російські окупанти заявляють про новий обстріл колонії в Оленівці: загинув український полонений, п’ятеро – поранені

Російські окупанти заявляють про новий обстріл колонії в Оленівці: загинув український полонений, п’ятеро – поранені

Окупаційні війська повідомляють, що 18 вересня близько 9 години ранку знову була обстріляна колонія в Оленівці, загинув один український полонений.

За даними “мін’юсту” “ДНР” внаслідок обстрілу загинув полонений український військовослужбовець, ще п’ятеро полонених поранені, пише Українська правда.

Постраждалих серед росіян немає.

Під час першої атаки по колонії в липні росіяни заявляли про те, що це нібито ЗСУ вдарили з американської РСЗВ HIMARS. Пізніше телеканал CNN опублікував розслідування, в якому рознесли російську версію – “на відео не видно вирви, ліжка не зрушені, стовпи не пошкоджені, але видно масивні пошкодження від пожежі”. За словами експертів, HIMARS би залишив вирву і більші руйнування. Також Україна б не використала дорогі HIMARS по цілі всього за 15 км від фронту.

Українська влада зазначає, що пожежа в бараку була спричинена застосуванням термобаричної зброї. В.о. командира “Азова” майор Микита Надточій повідомив, що для вбивства українських захисників в Оленівці окупанти могли використати реактивні піхотні вогнемети РПО “Джміль”, які швидко випалюють кисень – і людина згорає за лічені секунди.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости