Темы дня:

Росії доведеться виконувати формулу миру – МЗС

Росії доведеться виконувати формулу миру – МЗС

Сергій Лавров вкотре артикулював реальні наміри Росії. Москва категорично не зацікавлена у мирі, зазначив Олег Ніколенко.

Росії доведеться виконувати запропоновану Україною формулу миру, незважаючи на те, подобається це комусь у Кремлі чи ні. Про це в середу, 18 січня, заявив спікер МЗС України Олег Ніколенко, коментуючи слова глави МЗС РФ Сергія Лаврова про безглузду формулу миру.

“Лавров ще раз артикулював реальні наміри Росії. Москва категорично не зацікавлена у мирі. Публічні маневри представників російського режиму про готовність до переговорів, “перемир’я на Різдво”, очікування “реальних” пропозицій Заходу – лише димова завіса для підготовки до чергової російської терористичної атаки по Україні. Хороші новини – наші партнери вже давно не звертають уваги на те, що говорять у МЗС РФ”, – написав Ніколенко у Facebook.

Спікер зазначив, що Україна вже здобула широку міжнародну підтримку Формули миру президента України Володимира Зеленського.

“Подобається це комусь у Кремлі, чи ні, але Росії доведеться виконувати мирну формулу. Щоб прискорити настання цього моменту, команда МЗС на чолі з Дмитром Кулебою продовжуватиме роботу над забезпеченням Сил оборони України всією необхідною міжнародною допомогою: танками, системами протиракетної та протиповітряної оборони, ракетами великої дальності, боєприпасами, тренуванням наших захисників та фінансами. Україна переможе, а Росія – програє. Про інше не може і йтися”, – заявили в МЗС.

Раніше в середу Лавров заявив, що “не може навіть йтися” про переговори з президентом Володимиром Зеленським згідно з його планом мирного врегулювання війни Росії проти України.

А президент РФ Володимир Путін пояснив, чому Росія почала масово вбивати українців, і в чому сенс так званої “спецоперації”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости