Темы дня:

Робот-пилосос: за що саме ви платете більше

Для багатьох вже очевидні переваги роботів-пилососів у порівнянні зі звичайними ручними пилососами. Різноманітність сучасних моделей цих розумних гаджетів дозволяє підібрати варіант на будь-який бюджет. Спробуємо розібратися, за що платить покупець, обираючи дорогих розумних помічників і чи виправдані такі витрати.

Особливості конструкції й функціонал

Від якості комплектуючих залежить різниця у ціні між бюджетними й дорогими роботами-пилососами. Так, за побудовою є елементи, що впливають на якість прибирання та різняться у моделях різних класів:

  • тип фільтра – у моделях преміум-класу використовуються HEPA-фільтри, що видаляють майже 100% пилу, у дешевих моделях застосовують фільтрацію через поролон;
  • вологе прибирання – наявність цієї функції притаманна лише дорогим моделям, проте найновіші й найдорожчі прилади ще вміють регулювати рівень вологості й самостійно очищують серветки після прибирання;
  • рівень шуму – шумопоглинання створює додаткову вартість, тому найтихіші роботи-пилососи ви точно знайдете у дорогому сегменті.

Вибираючи роботи-пилососи в Івано-Франківську, оцініть, які завдання стоятимуть перед майбутнім помічником, й обирайте модель з необхідним функціоналом.

Навігація й керування

Моделі роботів-пилососів преміум-класу оснащені системами навігації, що базуються на інфрачервоних датчиках або відеокамерах. Це дозволяє:

  • скласти карту прибирання, визначивши “заборонені зони”;
  • не допускати пошкодження меблів і стін через зіткнення;
  • обходити кинуті на підлозі дрібні предмети – шкарпетки, дитячі іграшки, домашні капці.

Недорогі роботи-пилососи зазвичай працюють без навігації й змінюють напрямок руху після зіткнення з перешкодою – стіною або меблями.

Функціонал програмного управління доступний лише у дорогих моделях. Прилади останнього покоління можуть запам’ятати десяток різноманітних програм. Найрозумніші роботи-пилососи можуть самостійно визначати необхідність і пріоритетність прибирання приміщень.

Контроль, автономність і зарядка

Дорогими роботами-пилососами можна керувати дистанційно зі смартфона й отримувати відеозвіт у режимі реального часу. Таких “розумників” можна знайти в інтернет-магазині Алло й забезпечити з їхньою допомогою ідеальну чистоту у своєму будинку.

Автономність робота-пилососа, як і будь-якого побутового зарядного приладу, залежить від ємності вбудованого акумулятора і його якості. Дорогі моделі можуть працювати безперервно до трьох годин, деякі самостійно повертаються на базу, коли заряд акумулятора добігає кінця. Заряду бюджетних моделей вистачає, на півгодини-годину. Після розрядки власникам необхідно увімкнути їх до мережі живлення.

Не варто відмовляти собі у максимальному комфорті, який можуть забезпечити найрозумніші домашні помічники.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости