Темы дня:

РФ знайшла нову причину припинити зернову угоду

РФ знайшла нову причину припинити зернову угоду

Цього разу причиною відмови продовжувати угоду у Росії називають можливе розслідування про постачання їй іранських дронів.

А Росії вигадали ще один привід не продовжувати зернову угоду. Цього разу через розслідування ООН щодо використання Росією іранських безпілотників у війні проти України.
Як пишуть російські ЗМІ, перший заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський заявив, що у відповідь РФ може “переглянути співпрацю” з ООН, зокрема – не продовжити зернову угоду.
Заяву було зроблено за підсумками закритого засідання Ради безпеки ООН, під ча якого було пред’явлено звинувачення у постачанні Іраном безпілотників Росії.
Полянський заявив, що Росія поки що “не переконана” у необхідності продовження зернової угоди, і зазначив, що головним питанням залишається “експорт російських добрив і продовольства”.
Представник РФ додав, що Москва сподівається, що секретаріат і генсек ООН утримаються від участі у будь-яких розслідуваннях щодо іранських безпілотників, назвавши такі дії “незаконними”, порушенням рішення Ради безпеки ООН, виходом за межі технічного мандата організації.
Інакше Росія перегляне співпрацю з ООН. “Ми цього не хочемо, але іншого вибору не буде”, – сказав Полянський.
Зазначимо, члени Радбезу ООН Франція, Великобританія та США вважають порушенням ядерної резолюції №201 постачання Іраном безпілотників Росії.
Нагадаємо, угода про зернові коридори, укладена 22 липня представниками ООН, Росії, Туреччини й України, розрахована до 19 листопада. Після цього її мають переглянути.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости