Темы дня:

РФ втратила шляхи постачання у Херсоні – Британія

РФ втратила шляхи постачання у Херсоні – Британія

Українські військовослужбовці вивели з ладу всі мости через Дніпро в окупованій частині Херсонщини.

Мости через Дніпро у Херсоні та Новій Каховці стали непридатними для суттєвого військового постачання російських окупантів після ударів Збройних Сил України. Про це йдеться у зведенні британської військової розвідки, пише Міноборони Британії 13 серпня.

Два основні автодорожні мости, які забезпечували доступ до окупованих Росією територій на правому березі Дніпра в Херсонській області, не можуть бути використані для військового постачання.

10 серпня точкові удари української армії зробили міст через Дніпро у Новій Каховці непридатним для важкої військової техніки. В останні дні Росії вдалося провести лише поверховий ремонт пошкодженого Антонівського автомобільного мосту, але структурні ушкодження залишаються.

Минулого тижня ще більше постраждав головний залізничний міст під Херсоном.

З кінця липня Росія використовує понтонну переправу біля залізничного мосту як основний шлях постачання своєї армії. Навіть якщо Росії вдасться зробити значний ремонт мостів, вони залишаться основним вразливим місцем.

“Наземне постачання кількох тисяч російських солдатів на західному березі майже напевно залежить від двох пунктів переправи на понтонних поромах. Оскільки їх ланцюжок поставок обмежений, розмір будь-яких запасів, які Росії вдалося створити на західному березі, ймовірно, стане ключовим фактором стійкості сил”, – резюмували у зведенні.

Російські окупанти протягом останніх днів перекинули зі сходу України на південь десятки батальйонно-тактичних груп. Це тисячі бійців та сотні одиниць техніки. Кількість та склад нового угруповання говорять не про бажання утримати окуповані території при контрнаступі Збройних сил України, а піти у наступ, вважають експерти.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости