Темы дня:

РФ планує перекидання військ – Генштаб

РФ планує перекидання військ – Генштаб

Минулої доби ЗСУ відбили атаки російських окупантів у районах семи населених пунктів на Донбасі.

Противник не припиняє завдавати ударів по об’єктах промисловості України, будує лінії оборони, продовжує наступальні дії на окремих напрямках, а також планує перекидання військ. Про це 20 листопада повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні.

“За наявною інформацією, командування російських окупаційних військ планує перекинути окремі підрозділи, виведені в ході відступу з правого берега річки Дніпро Херсонської області, для продовження бойових дій у Донецькій та Луганській областях. Мобілізовані особи, з яких здебільшого складаються ці формування, дуже обурені перспективами реалізації зазначених планів”, – наголосило українське військове керівництво.

Зазначається, що за минулу добу ЗСУ відбили атаки окупантів у районах семи населених пунктів: Білогорівка Луганської області та Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка на Донеччині.

Ворог завдав одного авіаційного та чотирьох ракетних ударів, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На ВолинськомуПоліському та Сіверському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

“У прикордонних районах Брянської та Курської областей противник утримує свої підрозділи. Не відкидається, що ворог здійснить спроби збройних провокацій на державному кордоні, а також спроби проникнення диверсійно-розвідувальних груп з території РФ та республіки Білорусь”, – уточнили у Генштабі.

На Слобожанському напрямі у прикордонних районах Бєлгородської області певними підрозділами противник продовжує прикриття російсько-українського кордону, проводить демонстраційні та провокаційні дії. Здійснив мінометний обстріл у районі населеного пункту Стариця Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах окупанти ведуть оборону на захоплених рубежах. Ворожі обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зафіксовано, зокрема, у районах населених пунктів Крохмальне, Табаївка Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Невське Луганської області та Берестове Донецької області.

На БахмутськомуАвдіївському та Новопавлівському напрямах супротивник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Здійснює обстріли з танків і всього спектру артилерії в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Озарянівка, Красногорівка, Первомайське, Мар’їнка, Новомихайлівка, Вугледар та Времівка Донецької області.

На Запорізькому напрямі окупанти обороняються на захоплених рубежах. Від артилерійського вогню противника постраждали райони населених пунктів Новопіль, Нове, Червоне, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Мала Токмачка, Оріхів, Плавні, Степногірськ та Вишетарасівка Запорізької області.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону, удосконалює фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів, не припиняє артилерійського обстрілу позицій ЗСУ та населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Веде повітряну розвідку БПЛА.

Під вогнем танків, ствольної та реактивної артилерії знаходилися райони Качкарівки, Токарівки, Антонівки, Чорнобаївки та  міста Херсон.

За інформацією ЗСУ, на Луганщині російські окупанти встановлюють додаткові блокпости для виявлення та затримання дезертирів.

Крім того, підтверджено результати вогневого ураження підрозділами українськими військами скупчень живої сили противника 18 листопада у населених пунктах Василівка, Новобогданівка, Михайлівка та Камиш-Зоря на тимчасово захопленій території Запорізької області.

“Втрати окупантів становили понад 160 осіб пораненими. Знищено близько десяти одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів. Інформація про загиблих уточнюється”, – зазначено у зведенні.

Минулої доби українські захисники збили БПЛА типу Орлан-10 і вразили пункт управління та склад боєприпасів противника.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости