Темы дня:

РФ перекинула в Україну 500 “мобіків” – Генштаб

РФ перекинула в Україну 500 “мобіків” – Генштаб

Характерні ознаки так званого “молодого поповнення”: засоби захисту, шоломи радянського зразка й автомати АК-12, що мають дуже негативний досвід застосування.

Близько 500 російських мобілізованих військовослужбовців відбули у зону бойових дій для поповнення втрат противника на тимчасово захоплених територіях. Про це у середу, 12 жовтня, йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.
“До 500 мобілізованих військовослужбовців зі складу 205-ї окремої мотострілецької бригади 49-ї загальновійськової армії вибули у зону бойових дій для поповнення втрат противника на тимчасово захоплених територіях. Характерні ознаки так званого “молодого поповнення”: засоби захисту, шоломи радянського зразка й автомати АК-12, які мають дуже негативний досвід застосування”, – йдеться у повідомленні.
У Генштабі нагадали, що АК-12 був створений концерном Калашников і представлений широкому загалу у січні 2012 року. Являв собою принципово новий, але реалізований з використанням загальної схеми і технічних рішень колишніх АК. Досвід бойового застосування під час боїв в Україні виявився настільки негативним, що за лічені тижні реальної експлуатації було запропоновано фактично провести демодернізацію цього зразка.
Також, за даними Генштабу, відбувається підготовка до 200 відмобілізованих військовослужбовців на базі 3-ї гвардійської бригади спецпризначення. У самій бригаді після участі у війні проти України кожен другий написав рапорти на звільнення чи дострокове розірвання контракту.
У Генштабі повідомили, що протягом доби ворог завдав трьох ракетних і чотирьох авіаційних ударів по українських населених пунктах, а також зробив до 10 обстрілів з РСЗВ. Авіація Сил оборони завдала 27 ударів по районах зосередження озброєння та військової техніки армії РФ.
Крім того, окупанти продовжують використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва Shahed 136. Десять з них було знищено силами і засобами ППО Сил оборони України.
На Волинському і Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін. Триває комплексна перевірка збройних сил Республіки Білорусь з відпрацюванням навчально-бойових завдань. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також застосування БпЛА Shahed 136 з території Республіки Білорусь.
На інших напрямках противник робив обстріли. Зокрема, на Сіверському напрямку – з мінометів і ствольної артилерії у районах населених пунктів Гай Чернігівської області і Миропілля, Стукалівка, Середина-Буда, Рожковичі і Павлівка Сумської області. Також ворог задіяв ударні БпЛА.
На Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Вовчанськ, Стрілячі й Уди. БпЛА задіяний задля коригування вогню артилерії.
На Краматорському напрямку ворог стріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. Зокрема, у районах населених пунктів Білогорівка, Греківка, Зарічне, Серебрянка, Спірне, Терни і Торське. Ворог здійснює мінування мостових переходів.
На Бахмутському напрямку противник завдавав вогневого ураження вздовж усієї лінії зіткнення. Зокрема, у районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Майорське, Нью-Йорк і Залізне.
На Авдіївському напрямку – з танків та артилерії різних типів у районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Невельське, Первомайське, Олександропіль, Новокалинове, Мар’їнка, Пречистівка, Золота Нива і Тоненьке.
На Новопавлівському і Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. Вогневого впливу зазнали більш як 20 населених пунктів. Серед них – Новосілка, Залізничне, Білогір’я, Времівка, Малинівка, Ненудне, Оріхів, Чарівне й Ольгине.
На Південнобузькому напрямку обстрілу зазнали райони більш як 40 населених пунктів уздовж усієї лінії зіткнення. Ворог намагається компенсувати значні втрати за рахунок нових партій мобілізованих громадян РФ, які пройшли швидку підготовку.
Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника у районах населених пунктів Новосадове, Бахмутське, Іванград, Бахмут, Соледар, Спірне, Майорське і Красногорівка.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости