Темы дня:

РФ намагається поповнити лави своєї армії – Генштаб

РФ намагається поповнити лави своєї армії – Генштаб

Росія має значні втрати, тому у неї гострий недобір особового складу, зазначає Генеральний штаб.

Противник має значні втрати в лавах особового складу, тому не припиняє вживати заходів щодо їх поповнення. У тимчасово окупованому Донецьку військові комісаріати отримали вказівку про уточнення персональних облікових даних офіцерів запасу у віці до 65 років включно, а також солдатів, сержантів та прапорщиків запасу до 50 років. Про це у понеділок, 6 березня, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України на своїй сторінці у Facebook.
Генштаб зазначає, що основні зусилля окупантів зосереджені на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.
У зведенні також зазначено, що протягом доби противник завдав 42 авіаційних і п’ять ракетних ударів. Під час нанесення авіаційних ударів ворог використовував 11 БпЛА типу Шахед-136, дев’ять з яких було збито. Ворог здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.
Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки
Оперативна обстановка без значних змін. Формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Водночас противник продовжує утримувати свої підрозділи неподалік державного кордону України. Протягом доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Сеньківка Чернігівської області; Старикове, Голишівське, Павлівка, Вовчине Сумської області та Ветеринарне, Стрілка, Червоне, Тернове, Огурцове, Вовчанськ, Бударки Харківської області.
Куп’янський та Лиманський напрямки
Противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Невське, Білогорівка та Федорівка. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Путникове, Фіголовка, Дворічна, Гряниківка, Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Краснопопівка, Діброва Луганської області та Терни, Ямпіль, Роздолівка, Федорівка Донецької області.
Бахмутський напрямок
Противник, не рахуючись із втратами, не припиняє штурмувати місто Бахмут і його околиці. Також вів наступ у районах населених пунктів Залізнянське, Дубово-Василівка та Іванівське – успіху не мав. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли у районах населених пунктів Оріхове-Василівка, Дубово-Василівка, Часів Яр, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Дружба, Майорськ, Нью-Йорк Донецької області.
Авдіївський та Шахтарський напрямки
Ворог здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка та Побєда Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів, що поруч з лінією зіткнення, зокрема Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Тоненьке, Водяне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.
Запорізький та Херсонський напрямки
Противник веде оборону. Обстрілу зазнали Времівка Донецької області, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Кам’янське Запорізької області, а також Шляхове, Козацьке, Тягинка, Чорнобаївка, Білозерка Херсонської області та Херсон.
Дії окупантів
У готелі Донбас міста Кадіївка тимчасово окупованої Луганської області працює військово-лікарська комісія. Робота ВЛК спрямована на визнання придатними поранених військовослужбовців 2-го армійського корпусу російських окупаційних військ для подальшого повернення їх у стрій.
Успіхи Сил оборони
Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів та удару по зенітно-ракетному комплексу на вогневій позиції.
Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби уразили три райони зосередження противника та засіб протиповітряної оборони ворога на вогневій позиції.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости