Темы дня:

РФ концентрує біля кордонів України величезну кількість ракет

РФ концентрує біля кордонів України величезну кількість ракет

Серед іншого повідомляється про 28 вагонів із ракетами для С-300, які під’їжджають із Улан-Уде. У Страткомі ЗСУ прогнозують масштабну ракетну атаку 24 серпня.

Росія концентрує біля кордонів з Україною та на окупованих територіях велику кількість транспортно-пускових контейнерів із зенітними керованими ракетами до ЗРК С-300. Зокрема, зараз до кордону їде ешелон із ракетами з Улан-Уде. Про це у четвер, 18 серпня, повідомляє СтратКом ЗСУ.

“На початку серпня з Улан-Уде вийшли ешелони з боєприпасами у складі 28 вагонів з ракетами для ЗРК С-300 у кількості 32 ЗУР (зенітних керованих ракет – ред.). До кордону з Україною ешелон орієнтовно прибуде у 20-х числах”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до середини серпня з арсеналу комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів у російському місті Котово було вилучено понад 120 контейнерів із ракетами до ЗРК С-300.

Також відомо, що у районі Джанкоя було складовано близько 440 ТПК (транспортно-пускових контейнерів – ред.) до ЗРК С-300.

При цьому СтратКом ЗСУ зазначає, що після інциденту в Джанкої поки що важко сказати, були ці ТПК знищені повністю, частково чи взагалі не постраждали.

Також повідомляється, що Росія скупчує ракети до С-300 у Зябрівці (Білорусь) за 22 км від кордону з Україною – там загальна кількість ТПК перевищує 60 од.

“Загроза масованого обстрілу території України, як мінімум, ракетами С-300 очевидна”, – зазначили в Страткомі ЗСУ, додавши, що з урахуванням прибуття низки ешелонів до 20 числа, очевидно і те, що ракети концентруються до 24 серпня.

Нагадаємо, 18 серпня близько 5 години ранку російські військові завдали ракетного удару по Слобідському району Харкова. Ракети пошкодили ремонтний цех трамвайного депо та гуртожиток.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости