Темы дня:

РФ готується до нових ракетних ударів – ЗСУ

РФ готується до нових ракетних ударів – ЗСУ

Ворог збирає інформацію за допомогою розвіддронів, готуючись завдати нових ракетних ударів по Україні.

Війська РФ активізували використання розвідувальних дронів. Це може свідчити про їхню підготовку до проведення нових ракетних ударів, – заявила начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, росіяни проводять розвідку доволі системно.

“Ми фіксуємо і заземляємо всі ці літальні апарати. Але все ж таки ми спостерігаємо певну активність. Зокрема, у той проміжок часу, коли вони готуються. Скажімо, ми оцінюємо цей момент, що вони готуються до проведення ракетних ударів. Коли ворог збирає інформацію для того, щоб знати, куди влучати”, – наголосила Гуменюк.

За її словами, більшість уваги дронів сконцентровано на об’єктах інфраструктури, а також військових об’єктах. Зокрема, і засобів протиповітряної оборони, які ворог намагається відшукати, щоб під час однієї з хвиль атак “заглушити” та досягти “результатів”.

Також Гуменюк повідомила, що на бойовому чергуванні у Чорному морі знизилася кількість російських кораблів. Там зараз знаходиться п’ять ракетоносіїв замість шести, оскільки підводний човен зайшов до пункту базування.

“Наразі загальний залп ми оцінюємо у 36 калібрів, які готові у них. А загальне угруповання складається з 11 кораблів, у тому числі й ті, з яких і запускаються дрони-розвідники. У принципі, вони готові до цього (обстрілу – ред.), як і ми готові (до відображення – ред.), – заявила начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости