Темы дня:

РФ готує в Криму операторів дронів – Генштаб

РФ готує в Криму операторів дронів – Генштаб

Росіяни в окупованому Севастополі проводять підготовку операторів іранських та російських БПЛА, зазначають у ЗСУ.

Російські загарбники в окупованому Севастополі на базі одного із навчальних закладів продовжують підготовку операторів БПЛА як російського, так і іранського виробництва. Термін підготовки вказаних фахівців складає до трьох тижнів. Зокрема, готується близько 30 військовослужбовців. Про це в середу, 23 листопада, повідомив Генштаб ЗСУ, який підсумував інформацію з усієї лінії фронту станом на двісті сімдесят третю добу повномасштабного російського широкомасштабного вторгнення.

У повідомленні Генштабу йдеться, що українські військові минулої доби відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Берестове, Бахмут, Курдюмівка, Північне, Новобахмутівка, Красногорівка, Первомайське, Невельське та Мар’їнка Донецької області.

Крім того, противник минулої доби завдав п’ять ракетних ударів по населених пунктах Харківської та Донецької областей, здійснив близько 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та містах і селах.

Волинський та Поліський напрямки

Обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Сіверський напрямок

Противник здійснив обстріли з реактивної та ствольної артилерії в районах населених пунктів Семенівка Чернігівської області та Нововасилівка, Кустине, Дружба, Вільна

Слобожанський напрямок

Ворог періодично веде обстріли з мінометів та ствольної артилерії позицій наших військ. Обстріляв райони населених пунктів Стрілка, Глибоке, Червоне, Ізбицьке та Огірцеве Харківської області. Противник також здійснив спробу проникнення диверсійно-розвідувальної групи у районі населеного пункту Стариця. ДРГ знешкоджено вогнем наших підрозділів. Ворог відійшов.

Куп’янський та Лиманський напрямки

Окупанти ведуть оборону, здійснюють обстріли з танків та артилерії, зокрема в районах населених пунктів Кислівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове та Вишневе Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Майданчик, Ямполівка та Білогорівка.

Бахмутський та Авдіївський напрямки

Агресор зосереджує основні зусилля у веденні наступальних дій. Обстріляв з танків та всього спектру артилерії райони населених пунктів Спірне, Виїмка, Берестове, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Андріївка, Зеленопілля, Курдюмівка, Яковлівка, Кліщіївка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське.

Новопавлівський та Запорізький напрямки

На цьому напрямку ворог обороняється. Зафіксовано обстріли позицій Сил оборони та районів населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Шахтарське, Велика Новосілка, Времівка, Новопіль на Донеччині та Зелений Гай, Дорожнянка, Темирівка, Полтавка, Червоне та Горіхів Запорізької області.

Криворізький та Херсонський напрямки

Противник веде позиційну оборону, покращує фортифікаційне обладнання позицій. Крім того, ворог задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Мар’ївка Дніпропетровської області; Дудчани, Качкарівка, Новотягинка, Токарівка, Понятівка, Антонівка та Дніпровське Херсонської області та міста Херсон.

Провали РФ

У населеному пункті Каланчак Херсонської області у місцевій лікарні не вистачає ліжкомісць для розміщення поранених загарбників. До населеного пункту Великі Копані протягом попередньої доби доставлено близько 40 поранених окупантів.

За уточненою інформацією, 21 листопада поточного року у Запорізькій області підтверджено знищення ворожих зенітного ракетного комплексу С-300 та 5 одиниць військової техніки різного типу в районі населеного пункту Пологи, крім того, 40 військовослужбовців зазнали поранень.

Біля Веселої Запорізької області знищено блокпост російських загарбників, 15 військовослужбовців отримали поранення різних ступенів важкості. У Мелітополі втрати противника складали до 30 осіб пораненими.

Успіхи України

Українська авіація минулої доби завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

Військові ракетних військ та артилерії вразили пункт управління противника.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости