Темы дня:

Ракетний терор проти України варто пов’язувати з призначенням Суровікіна — розвідка

Ракетний терор проти України варто пов’язувати з призначенням Суровікіна — розвідка

Мета вчорашнього масового удару – “не отримати здобутки, а продемонструвати їх”, додали в ГУР.

Речник Головного управління розвідки Андрій Юсов повторив тезу Білого дому про те, що росіяни почали готуватися до масованих ракетних атак проти України ще до вибуху на Кримському мосту, а саме 2 жовтня. Під час телемарафону він зауважив, що остаточне рішення було готовим вже 9 жовтня.

За словами Юсова, пов’язувати російський ракетний терор слід швидше з призначенням нового командира армії РФ в Україні – Сєргєя Суровікіна.

“Є точна інформація про старт підготовки ударів з 2 жовтня. Але рішення остаточне було ухвалене 9 числа, і пов’язане воно було з призначенням нового командувача окупаційних військ Сєргєя Суровікіна, щоб швидко продемонструвати якісь реальні здобутки та провести ІПСО (інформаційно-психологічні спецоперації, – ред.). Тобто не отримати здобутки, а продемонструвати їх”, – розповів він.

Нагадаємо, вранці 10 жовтня Росія здійснила масовий ракетний обстріл України. Згодом у РФ фактично підтвердили, що їх “військові” цілі – мирні люди, позаяк заявили, що влучили усюди, куди планували.

Через деякий час президент Володимир Зеленський констатував, що ракетний терор був націлений проти цивільного населення та критичної інфраструктури. Його результатом стала загибель 23 та поранення близько 100 українців. Також по країні почалися віялові відключення електроенергії.

11 жовтня ракетний терор росіян продовжився. Українська ППО встигла збити вже 18 ракет та вісім дронів-камікадзе.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости