Темы дня:

Рада міністрів ОБСЄ вперше відбудеться без РФ – МЗС

Рада міністрів ОБСЄ вперше відбудеться без РФ – МЗС

Глава відомства Дмитро Кулеба розповів про найближчі зустрічі НАТО та ОБСЄ, а також анонсував нові важливі рішення щодо України.

Міністри закордонних справ країн НАТО на зустрічі у Бухаресті 29-30 листопада обговорять надання нової зброї, боєприпасів та військового обладнання для України, а міністерське засідання ОБСЄ у Лодзі вперше пройде без РФ. Про це 28 листопада повідомив глава українського МЗС Дмитро Кулеба у відеозверненні, розміщеному у Facebook.

“Ввечері я вирушу у міжнародне відрядження: спочатку до Бухареста на засідання Ради міністрів НАТО, а потім до Лодзя на засідання Ради міністрів ОБСЄ. Зустріч НАТО буде вперше порівну присвячена питанням оборони (а це нова зброя, нові боєприпаси, нове військове обладнання для України) та енергетики, тому що енергетика також перетворилася на зброю. Буде більше рішень і для українського війська, і для українського народу, який чинить опір”, – уточнив міністр.

Він додав, що зустрінеться, зокрема, з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, держсекретарем США Ентоні Блінкеном, керівником європейської дипломатії Жозепом Боррелем.

“Рада міністрів ОБСЄ вперше пройде без російського міністра, і це правильно, нічого йому робити. Вони тільки імітують переговори, тільки імітують дипломатію, насправді вони зробили свій вибір, і цей вибір – це війна та воєнні злочини”, – зазначив Кулеба.

Раніше повідомлялося, що Польща не допустить делегацію із РФ на міністерське засідання ОБСЄ, яке відбудеться у Лодзі. У МЗС Росії назвали “неприйнятним випадом” рішення Варшави.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости