Темы дня:

Путіну доведеться змінити військові плани – Пентагон

Путіну доведеться змінити військові плани – Пентагон

Міністерство оборони США вважає, що глава Кремля буде змушений змінити свою мету війни в Україні.

Голові Кремля Володимиру Путіну доведеться змінити цілі війни в Україні, оскільки військова поразка та нестача ресурсів доводять нездатність Росії досягти своїх первісних намірів. Про це заявив голова розвідки Пентагону, генерал-лейтенант Скотт Беррієр на конференції з розвідки та нацбезпеки, повідомляє видання AP.

“Зараз ми дійшли моменту, коли, я вважаю, Путіну доведеться переглянути цілі своєї “операції”. Тому що зараз цілком очевидно, що він… не здатний зробити те, що мав намір зробити раніше”, – сказав американський чиновник.

Путін вторгся в Україну 24 лютого з метою окупації Києва та повалення українського уряду, нагадали у Пентагоні. Через півроку малоуспішних для РФ боїв українські військові зуміли прогнати російських загарбників з Харківщини.

“Росіяни планували окупацію, а не обов’язково вторгнення, і це відкинуло їх назад”, – наголосив Беррієр.

За його словами, Путін не бажає проводити загальну мобілізацію у Росії.

Однак, заступник директора ЦРУ Девід Коен висловив думку, що США не варто недооцінювати ідею Путіна реалізувати свою початкову програму з окупації всієї України.

“Я не думаю, що ми маємо підстави вважати, що він відійшов від неї”, – відповів Коен.

Він також вважає, що США не повинні недооцінювати “апетити Путіна до ризику”. Однак у США поки що не бачать реальних підготовок РФ до можливого застосування ядерної зброї. Кремль поки що обмежувався лише різкими заявами.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости