Темы дня:

Путін сподівається на окупацію Харківщини – ISW

Путін сподівається на окупацію Харківщини – ISW

Президент Росії Володимир Путін міг наказати російським військам захопити Харків та решту неокупованої Харківської області, незважаючи на надзвичайну низьку ймовірність успіху цього наказу, зазначають у ISW.

Російські війська, ймовірно, непослідовно посилять спроби наземного нападу на північ від Харкова найближчими днями, намагаючись захопити нові населені пункти, але навряд чи на них чекають значні територіальні досягнення. Про це йдеться у звіті 16 липня Інституту вивчення війни (ISW).

За гіпотезою ISW президент Росії Володимир Путін міг наказати російським військам захопити Харків та решту неокупованої Харківської області, незважаючи на надзвичайну низьку ймовірність успіху цього наказу.

“Російські війська намагаються взяти Дементіївку на північ від Харкова з 26 червня, хоча захоплення Дементіївки має обмежене значення для оборони території Росії від наступальних дій України”, – уточнюють ISW.

Головне управління розвідки України оприлюднило перехоплену розмову 16 липня, в якій російський солдат заявив, що його командир не займається своїми втратами, а лише хоче дійти до Харкова. Окупаційна влада, що підтримується Росією, продовжує висувати умови для анексії Харківської області за межами нині контрольованої території, як раніше оцінювало ISW.

“Так званий “глава” окупаційного “уряду” Харківської області Віталій Ганчев та голова “ЛНР” Леонід Пасічник підписали 16 липня угоду про взаємну співпрацю та оборону, яка вказує на те, що російська влада в Харківській області ставить умови для тривалої окупації.

Раніше 6 липня Ганчев оголосив, що окупована Харківська область складатиметься з Куп’янського, Ізюмського, Вовчанського та Харківського районів, до складу яких входить територія, яку ще не контролюють російські війська”, – додали у повідомленні.

Співробітники ISW зазначають, що Міністерство оборони Росії оголосило про завершення “оперативної паузи” 16 липня. Припинення “паузи” навряд чи призведе до масового збільшення наземних атак по всій Україні, вважають у ISW: швидше за все, буде продовження обмежених наземних штурмів, зосереджених на напрямі Слов’янськ-Сіверськ-Бахмут.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости