Темы дня:

Путін оголосив у Росії часткову мобілізацію

Путін оголосив у Росії часткову мобілізацію

Насамперед це стосуватиметься тих, хто перебуває в запасі.

Президент РФ Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в Росії. Він уже підписав указ. Надсилання людей на війну він назвав “необхідники кроками” для захисту територіальної цілісності Росії.

Для повідомлення про фактичну мобілізацію росіян на війну кремлівський володар у зверненні традиційно використовував наратив “загрози заходу” для Росії.

Путін сказав, що мобілізувати будуть тих, хто перебуває в запасі, хто вже служив, має військові спеціальності та досвід. Однак в підписаному законі такого формулювання нема. Він пообіцяв росіянам, що їх забезпечать підготовкою. Втім, строковиків до кордону України з Ленінградської області російська влада зараз перекидає і без завершення навчань.

Головними цілями війни, яку в Росії називають “спеціальною військовою операцією”, Путін назвав Луганську і Донецьку області. У разі “загрози Росії” він пригрозив ядерною зброєю.

Стосовно псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України Путін сказав, що він підтримує їх “приєднання” до Росії.

Міністр оборони Сергій Шойгу після виступу Путіна сказав, що призвати мають близько 300 000 осіб.

Нагадаємо, 20 вересня окупанти майже одночасно озвучили дати проведення псевдореферендумів щодо незаконного приєднання до Росії захоплених росіянами частин Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей. Ці фейкові заходи заплановані з 23 по 27 вересня. Російські біржі на цю інформацію відреагували різким падінням акцій. Крім того, російський парламент вчора криміналізував добровільну здачу в полон. До оголошення часткової мобілізація Кремль намагався назбирати військових серед увʼязнених, що відбувають покарання.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости