Темы дня:

Путін має повернутись у ДСНО – Бербок

Путін має повернутись у ДСНО – Бербок

Ядерна держава Росія порушує фундаментальні принципи Статуту ООН, зазначила Анналена Бербок.

Росія має повернутись у Договір про стратегічні наступальні озброєння (ДСНО). Про це сказала міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на конференції з роззброєння у Женеві в понеділок, 27 лютого.
“Оголошене президентом Володимиром Путіним рішення є безвідповідальним. І це з-поміж останніх ударів, яких завдавала Росія, є ударом по архітектурі контролю над озброєннями”, – сказала Бербок.
Вона нагадала, що ДСНО – двосторонній документ між США та Росією, але це також гарантія глобальної стабільності та безпеки для всіх держав на планеті.
“Прошу разом просити президента Путіна повернутись у Договір СНО та до діалогу щодо нього зі США. Я безмежно вірю, що це в інтересах нас усіх… У той час коли ядерна держава порушує фундаментальні принципи Статуту ООН, такі переговорні форуми, як Женевська конференція з роззброєння, є важливими, як ніколи”, – зазначила Бербок.
За її словами, роззброєння та контроль над озброєннями лишаються центральним компонентом безпеки.
“Не можна дозволити кільком державам поставити під загрозу безпеку усіх нас. У зусиллях, яких ми докладаємо щодо роззброєння, ми стоїмо на боці міжнародного права. І це позиція сили”, – наголосила Бербок, згадавши при цьому про продовження ядерних програм Іраном та Північною Кореєю, що створює регіональні й глобальні загрози.
Нагадаємо, 21 лютого під час звернення до Федеральних зборів Путін вдався до ядерних погроз і заявив про призупинення участі Росії у ДСНО.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: