Темы дня:

Путін готовий втратити до 300 тисяч солдатів – NYT

Путін готовий втратити до 300 тисяч солдатів – NYT

У листопаді російський чиновник заявив директору ЦРУ Вільяму Бернсу, що Росія не здасться, незалежно від того, скільки її солдатів буде вбито або поранено.

Президент Росії Володимир Путін готовий втратити до 300 тисяч російських солдатів у війні проти України, стверджує одна з держав НАТО, йдеться у розслідуванні The New York Times.
Команда репортерів видання досліджувала одне із центральних питань війни в Україні: чому Росія так погано впоралася зі своїм вторгненням.
Як стверджується в матеріалі, минулого місяця російський чиновник заявив директору ЦРУ Вільяму Бернсу, що Росія не здасться, незалежно від того, скільки її солдатів буде вбито або поранено.
“Люди, які знають Путіна, кажуть, що він готовий жертвувати незліченними життями та скарбами стільки, скільки потрібно, і під час рідкісної особистої зустрічі з американцями минулого місяця росіяни хотіли передати президенту Байдену суворе послання: незалежно від того, скільки російських солдатів буде вбито або поранено на полі бою, Росія не здаватиметься”, – пише видання.
“Один із членів НАТО попереджає союзників, що Путін може погодитися на загибель або поранення до 300 000 російських військовослужбовців – приблизно втричі більше, ніж ймовірні втрати на сьогоднішній день”, – йдеться у публікації.
Зокрема через кілька днів після вторгнення Путін сказав лідеру Ізраїлю, що українці виявилися “жорсткішими, ніж мені говорили”. Але, як він попередив прем’єр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета, “ми велика країна, і ми маємо терпіння”.
Видання зазначає, що з перших днів вторгнення Путін приватно визнавав, що війна пішла не за планом.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости