Темы дня:

Потужність генерації збільшилася на 1000 МВт – Yasno

Потужність генерації збільшилася на 1000 МВт – Yasno

Наразі дефіцит в енергосистемі викликаний комплексною проблемою – як дефіцитом генерації, так і не повною здатністю мереж її передавати.

Україна підключила додаткові 1000 МВт енергогенеруючих потужностей. Вони будуть розподілені між усіма регіонами, що сприятиме зменшенню обмежень споживання електрики, повідомив напередодні ввечері гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко.

“Хороша новина – підключено додаткові потужності покоління, Україна сукупно отримала +1000МВт”, – написав Коваленко у Facebook.

За його словами, сьогодні ситуація в Києві краща за вчорашню, хоча все ще залишається складною. При цьому він поки не прогнозував, як саме збільшення генерації вплине на столицю, оскільки додана потужність має бути розподілена всіма регіонами, втім, припустив, що завдяки нинішньому зростанню “світла стане більше”.

Разом з тим він пояснив, що дефіцит викликаний комплексною проблемою – як дефіцитом генерації, так і не повною здатністю мереж її передавати.

“Тут дійсно комплексно. Генерація зростає, але ще не до такого рівня, як була до обстрілів. Але навіть якби вона була повноцінною, її не змогли б передати через пошкодження мереж. Мережі ремонтуються, але це вимагає часу”, – пояснив. глава Yasno.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: