Темы дня:

Польща передала Україні ще 10 танків Leopard

Польща передала Україні ще 10 танків Leopard

Крім 14 польських танків Leopard, у складі батальйону буде також чотири танки з Канади, вісім із Норвегії, а також шість – з Іспанії.

Українські військові завершили навчання на танках Leopard 2 у Польщі. Після цього Україна отримала ще 10 бойових машин, обіцяних Варшавою. Про це сказав віце-прем’єр-міністр – міністр оборони Польщі Маріуш Блащак на брифінгу у четвер, 9 березня.

“Ми підтримуємо Україну в рамках міжнародної коаліції. Крім 14 польських танків Leopard, у складі цього батальйону буде також чотири танки з Канади, вісім танків з Норвегії, а також шість – з Іспанії”, – сказав міністр.

Блащак додав, що веде переговори з іспанською колегою Маргаритою Роблес щодо можливого надання Україні більшої кількості танків – “можливо, ще чотирьох”.

“Тому ми, безумовно, маємо справу з батальйоном важких танків, які у випадку польської сторони вже передані, а у випадку наших союзників будуть передані Україні за короткий час”, – наголосив він.

Також польський міністр нагадав про ідею створення центру обслуговування танків Leopard 2 у Польщі, яка зараз обговорюється з Німеччиною.

“Проблема в тому, щоб забезпечити запасні частини для цих танків. 20 років тому виробництво цих частин припинилося, але ми готові відновити це виробництво. Звичайно, у співпраці з німцями ми ведемо діалог про те, щоб танки Leopard, які були або будуть поставлені в Україну, обслуговувалися та ремонтувалися у Польщі”, – пояснив Блащак.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости