Темы дня:

Польща не передаватиме Україні системи ППО Patriot – Блащак

Польща не передаватиме Україні системи ППО Patriot – Блащак

Німеччина відмовила Польщі у передачі ППО Україні.

Польща не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомив віце-прем’єр та міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

За його словами, Польща вживає заходів для розміщення на своїй території ракетного комплексу Patriot, наданого Німеччиною.

«Після розмови з Міністерством національної оборони Німеччини я був розчарований ухваленням рішення про відмову від підтримки України. Розміщення «Патріотів» на заході України підвищило б безпеку поляків та українців. Тому ми розпочинаємо роботу з організації розміщення пускових установок у Польщі та підключення їх до нашої системи командування”, – повідомив у вівторок увечері у Twitter Блащак.

У листопаді міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт запропонувала підтримку Польщі, включаючи системи ППО Patriot та винищувачі Eurofighter, які охоронятимуть повітряний простір Польщі.

За кілька днів Блащак повідомив, що просив німецьку сторону передати запропоновані Польщі батареї Patriot Україні. За його словами, це «захистить Україну від подальших жертв та відключень електроенергії та підвищить безпеку нашого східного кордону».

За добу міністр оборони Німеччини заявив, що запропоновані Польщі «патріоти» є частиною комплексної протиповітряної оборони НАТО, а отже, підлягають дислокації на території НАТО.

Вона додала, що будь-яке використання за межами території НАТО потребуватиме попереднього обговорення з НАТО та союзниками.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости