Темы дня:

Половина країн G20 відмовляються економічно ізолювати Росію

Половина країн G20 відмовляються економічно ізолювати Росію

Лише половина країн G20, приєдналася до міжнародних санкцій, накладених на Росію через її вторгнення в Україну. Такі країни як Китай, Індія, Туреччина, Бразилія та інші не готові жертвувати своєю економікою заради України.

Про це повідомляє Bloomberg.

На сьогодні країни групи G20 представляють близько 85% світової економіки, що є більш репрезентативно, ніж об’єднання країн G7. У липні лідери країн малої групи однозначно заявили про свою готовність тривалої підтримки України та нарощення санкцій щодо Росії.

Однак їхню думку не так активно поділяють лідери країни G20. Це робить ініціативу про лімітування російської нафти ще складнішою, водночас надихаючи Путіна на можливі економічні компроміси.

Наприклад, Туреччина дійшла висновку, що санкціонування Росії завдасть шкоди економічним і політичним інтересам Анкари. Вони оцінюють свої збитки в розмірі 35 мільярдів доларів через високі витрати на енергоносії та вплив на туризм.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді в телефонній розмові з Путіним взагалі обговорюють як можна розвивати торгівлю. А лідер президентських перегонів у Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва поклав відповідальність за війну на Україну так само, як і на Росію.

Також Канцлер Німеччини Олаф Шольц неодноразово закликав до Аргентину, Індонезію, Індію та Південну Африку, проте жодна з яких не ввела санкцій проти Росії.

Натомість Росія та Китай розвивають свій вплив на близькому сході. Так, наприклад, Саудівська Аравія, яка підтримує добрі стосунки з Москвою через свою участь у нафтовому картелі ОПЕК+, розвиває свою дружбу з Пекіном: наслідний принц Мохаммед бін Салман нещодавно сказав, що багато китайських компаній вже ведуть бізнес у Неомі.

Наявна світова неоднорідність довкола санкцій щодо Росії створює додаткові проблеми й для США в майбутній перспективі економічного впливу на КНР.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: