Темы дня:

По черзі зґвалтували молоду українку: СБУ ідентифікувала трьох російських воєнних злочинців

По черзі зґвалтували молоду українку: СБУ ідентифікувала трьох російських воєнних злочинців

Окупанти вчинили злочин під час тимчасового захоплення Харківщини.

Служба безпеки України зібрала докази того, що в ході тимчасового перебування на території Харківської області минулого року троє російських військових разом зґвалтували молоду дівчину. Слідчим вдалося встановити особи окупантів, які вчинили цей воєнний злочин проти мирної жительки нашої держави, повідомили СБУ та Харківська обласна прокуратура.

За даними правоохоронців, зловмисники належать до 99-го артилерійського полку ворожих збройних сил. Це 43-річний полковник, командир полку та двоє його підлеглих: 20-річний рядовий водій і 24-річний молодший сержант, який командував відділенням командно-бойової машини.

Навесні 2022 року вони увірвалися в будинок на Харківщині, де проживала потерпіла з родиною. Загарбники погрожували цивільним зброєю та відкривали вогонь по господарських приміщеннях. Згодом забрали в людей усі засоби зв’язку для так званої перевірки, а переконавшись, що це мирні, залишили домоволодіння.

Тим не менш, увечері того ж дня окупанти повернулися та примусили молоду дівчину поїхати з ними, наказавши близьким залишатися вдома. Її силоміць посадили в бронетранспортер і повезли в будинок, де був командир.

“Вони закрили дівчині очі капюшоном, щоб вона не розуміла куди її везуть та не запам‘ятала маршрут. По дорозі російські військові розпочали оголювати дівчину. Коли вони прибули до будинку, де знаходився командир, окупанти по черзі ґвалтували дівчину. При цьому командир сказав своїм підлеглим, що він буде робити це першим”, – розповіли в Харківській прокуратурі.

У Службі безпеки уточнили, що українка отримала травми через сексуальне насильство. Злочин вдалося підтвердити висновками судово-медичної експертизи.

Трьом ідентифікованим солдатам РФ було заочно повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому в групі за попередньою змовою. Наразі СБУ встановлює місце перебування фігурантів для притягнення їх до відповідальності.

Харківська обласна прокуратура/facebook

Харківська обласна прокуратура/facebook

Харківська обласна прокуратура/facebook

Раніше OSINT-аналітики розшукали родичів російського окупанта Євгєнія Чєрнокніжного, який у березні минулого року разом зі ще одним росіянином, ймовірно, здійснив низку зґвалтувань на Київщині. Серед жертв тоді були 4-річна дівчинка та її мати, з яких окупанти знущалися на очах у батька.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости