Темы дня:

Питання про членство України в ЄС вирішене – Мішель

Питання про членство України в ЄС вирішене – Мішель

Росія розв’язала війну, щоб зробити Україну васальною державою, але це приречено на провал, запевнив Шарль Мішель.

На найближчому саміті Україна – ЄС будуть обговорені всі напрямки підтримки українців як у їхньому опорі Росії, так і на шляху країни до Євросоюзу. Про це сказав президент Євроради Шарль Мішель на пленарному засіданні Верховної Ради у четвер, 19 січня.
Він нагадав, що у червні минулого року Єврокомісія надала Україні статусу кандидата в члени ЄС.
“Так що питання про членство в ЄС вирішене. Україна – це ЄС, а ЄС – це Україна. І ми маємо докласти всіх зусиль, щоб якнайшвидше втілити цю обіцянку в реальність”, – зазначив президент Євроради.
Мішель наголосив, що ЄС допомагав і готовий надалі надавати допомогу Україні. Наразі країни Європи мобілізували загалом 11 млрд євро на військову підтримку та тренують 15 тисяч українських військовослужбовців.
“Найближчі тижні та місяці будуть вирішальними. Вам потрібно більше. Більше ЗРК, більше далекобійних ракет і боєприпасів і, перш за все, потрібні танки. Зараз. І ми також підтримуємо вас на міжнародному рівні, за межами України. Ми робимо все, щоб ізолювати Росію. ЄС прийняв дев’ять пакетів жорстких санкцій, і це ще не кінець. Ми також докладаємо всіх зусиль, щоб заручитися найширшою міжнародною підтримкою вашої країни. В Африці, Азії, Китаї та Латинській Америці на кожній зустрічі з іноземними лідерами підтримка вашої країни є першим питанням, яке ми порушуємо”, – сказав Мішель.
Він зазначив, що збитки, завдані Росією Україні, мають бути відшкодовані, а винні в агресії проти України мають понести відповідальність.
“Ми заморозили понад 300 млрд євро російських активів. Я твердо переконаний, що вони повинні і будуть використані для відновлення України. Зрештою, всі без винятку винні мусять понести відповідальність”, – вважає президент Європейської Ради.
“Запускаючи ракети по Україні, Росія запускає ракети по всьому, у що вірить Європейський Союз… Сьогодні я приїхав в Україну, щоб сказати вам: «Ми всі українці». З першого дня нападу Росії європейці зрозуміли, що це більше, ніж напад на Україну Це атака на всіх нас – наші загальноєвропейські цінності, нашу європейську безпеку, нашу спільну європейську мрію”, – зазначив Мішель.
На думку президента Європейської Ради, війна, розв’язана Росією, – це стратегія систематичної руйнації, щоб змусити Україну підкоритися та стати васальною державою.
“Це приречено на провал. І це не вдасться. Україна непорушна, українці єдині, стійки, хоробрі і по праву горді… З першого дня Росія прорахувалася. Розвалу України не було і не буде. ЄС більш згуртований, ніж будь-коли. І наші трансатлантичні зв’язки тісніші, ніж будь-коли”, – підкреслив Мішель.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости