Темы дня:

Підписано закон про націоналізацію системних банків в умовах війни

Підписано закон про націоналізацію системних банків в умовах війни

Оптимізовано порядок виведення з ринку системно важливого банку у разі втрати таким банком ліквідності.

Президент України Володимир Зеленський 26 жовтня підписав закон (№8069) щодо особливості виведення з ринку системно важливого банку в умовах воєнного стану. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

За словами співавтора законопроекту, заступника голови фінансового комітету Ради Ярослава Железняка, закон набирає чинності через день після опублікування.

Нагадаємо, закон було ухвалено Радою 7 жовтня.

Документом передбачено, що націоналізація системно важливого банку відбуватиметься через процедуру віднесення банку до категорії неплатоспроможних, однак не вимагатиме докапіталізації з боку держави – продаж банку за 1 грн. проводитиметься незалежно від фактичного розміру регулятивного капіталу банку на день прийняття НБУ відповідного рішення.

Фонд не проводитиме зміну розміру статутного капіталу неплатоспроможного системно важливого банку, деномінацію акцій такого банку, у тому числі не проводитиме обмін грошових зобов’язань банку на акції додаткової емісії.

Як відомо, до переліку системно важливих банків внесено 14 фінустанов. Серед них – Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, УкрСиббанк, Райффайзен Банк.

Раніше повідомлялося, що Ощадбанк оголосив про мільярдні збитки через війну.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: