Темы дня:

Пенсіонерка-киянка одна рятує сотні тварин

Пенсіонерка-киянка одна рятує сотні тварин

Вже понад рік, з початку війни, притулок майже на межі виживання – ціни ростуть щодня, постійно потрібні корма, ліки, наповнювачі для котячих туалетів.

Домашньому притулку для тварин Другий шанс у Києві необхідна допомога у придбанні ліків і кормів для котів та собак. Хазяйка – пенсіонерка Тетяна Литвиненко – вже 15 років сама утримує притулок, де мешкають понад 70 котів та десять собак, і зараз просить про допомогу всіх небайдужих.

“Все почалося років 15 тому, коли я потрапила до притулку для домашніх тварин, коли там почалася епідемія. Засновниця притулку, Іра, просила забрати додому здорових кішок, хто скільки може. Я взяла дев’ятьох, а потім вони… посипалися мені на голову”, – розповідає Тетяна.

Майже всі тварини притулку Другий шанс – домашні, практично всі мають великі проблеми зі здоров’ям, тому попередні власники їх і викинули, не захотіли лікувати. Для кого можна, Тетяна намагається знайти дім, але старі й інваліди – коти та собаки з хронічними складними захворюваннями не потрібні нікому, вони роками живуть і доживають у притулку.

А з початку війни у притулку додалось понад десять котів і три собаки, хазяї яких залишили країну на невизначений строк. Поруч з притулком у покинутій будівлі з’явилися три породистих собаки та декілька котів, явно домашніх – Тетяна почала підгодовувати і їх, тому зараз під її опікою ще 60 котів і 15 собак у найближчих дворах. Окрім цього, Тетяна продовжує сама стерилізувати безхатніх собак та котів, яких вдається відловити.

“Завжди було нелегко, але вже понад рік, з початку війни, притулок майже на межі виживання – ціни ростуть щодня, я заощаджую як можу, але цього недостатньо…  Постійно потрібні корма, ліки, наповнювачі для котячих туалетів… Але я сподіваюсь на найкраще і вірю в нашу перемогу – росіяни не дочекаються, щоб українські пенсіонери здали свої позиції та перестали опікуватися покинутими тваринами”, – наголошує Тетяна.

Усі мешканці притулку вакцинуються, щоб уникнути епідемії, кожна хвора тварина отримує необхідний догляд. Але зараз притулок Другий шанс гостро потребує допомоги, і як довго вдасться протриматися, Тетяна вже просто не знає.

Тетяна буде дуже вдячна за корма для котів і собак, наповнювачі та ліки – відправити можна на відділення Нової пошти №278 у Києві. Телефон Тетяни: 098 597 1095.

Фінансово можна допомогти тваринам притулку на на картку ПриватБанку 5168 7554 6974 9267 або Ощадбанку 4790 7099 9404 2671, отримувач – Литвиненко Тетяна Володимирівна. PayPal: k.balaeva@gmail.com.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости