Темы дня:

ОП відповів Путіну на претензії до зернової угоди

ОП відповів Путіну на претензії до зернової угоди

Росія знову намагається шантажувати світ, заявляючи про порушення умов зернової угоди, каже Подоляк.

Причин перегляду умов зернової угоди немає. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у відповідь на заяву президента РФ Володимира Путіна, пише РБК-Україна у середу, 7 вересня.

“Енергетичний, ядерний, міграційний, зерновий, запорізько-атомний та будь-які інші формати прямого шантажу періодично з’являються в публічній риториці перших осіб РФ, коли щось йде явно не за планом і потрібно через страх зупинити Україну та міжнародну спільноту. Тому нинішні заяви про припинення “зернової угоди” абсолютно безпідставні і водночас абсолютно прогнозовані. Тому що жодної об’єктивної основи для таких дій чи заяв взагалі немає”, – зазначив Подоляк.

В ОП запевнили, що Україна, Туреччина та ООН суворо дотримуються зобов’язань “зернової ініціативи”.

“Заяви про те, що Росія не може вивезти свої вантажі, виглядають до того ж досить дивно зважаючи на те, що саме російський флот контролює акваторію Чорного моря. Тобто що саме може заважати росіянам вивозити зерно і виконувати свої зобов’язання крім самих росіян? Риторичне питання”, – сказав Подоляк.

Він вважає, що РФ намагається “намацати” новий привід для чергової інформаційної кампанії із закликом зняття санкцій.

“Країни-реципієнти не мають жодних питань до України, яка максимально виконує свої домовленості, але є питання до Росії, яка під будь-яким приводом саботує постачання”, – підсумував представник ОП.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости