Темы дня:

Німеччина визнала Голодомор геноцидом українців

Німеччина визнала Голодомор геноцидом українців

Голодомор припав на час наймасовіших злочинів проти людства на європейському континенті, йдеться в ухваленій резолюції.

Німецький бундестаг визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. Про це повідомляє сайт уряду Німеччини у середу, 30 листопада.
Вказано, що резолюцію про визнання Голодомору геноцидом підготували депутати із Соціал-демократичної партії, Зелених, Вільної демократичної партії та опозиційного ХДС/ХСС.
Резолюцію було прийнято більшістю голосів, без підрахунку, шляхом підняття рук. При цьому утрималися депутати із ультраправої Альтернатива для Німеччини та Лівої партії.
“Від голоду і репресій постраждала вся Україна, а не лише її зернопостачальні регіони. На сьогоднішньої день, цілком очевидно визначати геноцид у межах історично-політичної класифікації. Німецький бундестаг поділяє таку класифікацію”, – йдеться у документі.
У резолюції наголошується, що “Голодомор припав на час наймасовіших злочинів проти людства на європейському континенті, жорстокість яких на той час важко навіть уявити”.
“До цих злодіянь відноситься Голокост європейських євреїв у його історичній винятковості, воєнні злочини Вермахту і сплановане вбивство мільйонів невинних цивільних осіб у рамках расистсько-німецької війни на Сході, за яке Німеччина несе історичну відповідальність”, – йдеться у резолюції.
Нагадаємо, цьогоріч виповнилося 90 років від початку найбільш смертоносного Голодомору в Україні. За різними оцінками, кількість його жертв може досягати 4,5 млн осіб.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости