Темы дня:

Німеччина сприятиме допомозі Україні від ЄС

Німеччина сприятиме допомозі Україні від ЄС

Також ФРН підтримує процедури щодо відстрочення виплати боргів та зусилля у напрямку створення спеціальної програми з МВФ.

Німеччина підтримує надання Україні макрофінансової допомоги від ЄС та створення нової спецпрограми з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це заявив міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер у розмові з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, повідомляє прес-служба уряду.
Лінднер запевнив, що Німеччина сприятиме якнайшвидшому отриманню Україною наступних восьми млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС і візьме на себе лідерство у цьому процесі. Також Німеччина підтримує розпочаті урядом України процедури щодо відстрочення виплати боргів та зусиль у напрямку створення спеціальної програми з МВФ.
Шмигаль зазначив, що минулого тижня Україна подала офіційну пропозицію МВФ щодо створення нової спеціальної програми Фонду.
“У п’ятницю листа було надіслано голові Фонду. Розраховуємо отримати відповідну допомогу від МВФ вже в листопаді-грудні цього року”, – сказав прем’єр.
Крім того, під час розмови сторони обговорили питання щодо відновлення інфраструктури та мереж в Україні, а також закупівлі газу на осінньо-зимовий період.
“Дякую за всебічну підтримку та очікуємо на плідну конференцію країн Великої сімки з питань відновлення України, заплановану на жовтень цього року”, – зазначив голова Кабміну Денис Шмигаль.
Нагадаємо, Єврокомісія розробила новий проект уже обіцяної фінансової допомоги Україні у розмірі восьми млрд євро: п’ять млрд дадуть як кредити, три млрд як безповоротні гранти.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: