Темы дня:

Німеччина планує націоналізувати “дочку” “Газпрому”

Німеччина планує націоналізувати “дочку” “Газпрому”

Уряд Німеччини таємно створив холдингову компанію для проведення націоналізації колишньої “дочки” “Газпрому” – компанії SEFE, Securing Energy for Europe, яка до 2022 року називалася Gazprom Germania GmbH.

Про це повідомляє Welt.

Повідомляється, що холдингова компанія була створена для проведення націоналізації в короткострокові терміни. У партнерській угоді компанії зазначено, що її метою є забезпечення безпеки постачання в енергетичному секторі. Також об’єктом компанії є придбання, утримання та управління інвестиціями компанії.

Наразі SEFE знаходиться під опікою Федерального мережевого агентства Німеччини.

Міністерство у справах економіки та захисту клімату Німеччини повідомило, що їм було відомо про заснування такої компанії.

“Ми знаємо про існування такої компанії … Це було підготовлено в травні 2022 року виключно як запобіжний захід для будь-яких заходів з реструктуризації”,– заявила речниця міністерства.

Нагадаємо, Міський суд Праги визнав банкрутом Sberbank CZ, чеську дочірню компанію російського Сбербанку.

Споживання газу у Німеччині у серпні скоротилося на 24% порівняно з середнім показником до повномасштабного вторгнення РФ в Україну у лютому.

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі в середу заявила, що Оттава має намір передати Німеччині решту п’ять турбін російського газогону “Північний потік”, які перебували на канадській території на техобслуговуванні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости