Темы дня:

Німеччина передала Україні мостоукладальники та вантажівки

Німеччина передала Україні мостоукладальники та вантажівки

ЗСУ отримають інженерне оснащення.

Україна отримала від Німеччині шість мостоукладальників BIBER, вантажівки Zetros, маскувальні сітки та аптечки. Про це повідомляється на сайті німецького уряду.

До списку допомоги увійшли 6 мостоукладальників BIBER, 8 вантажівок Zetros, 20 000 аптечок та 10 зимових маскувальних сіток. Окрім цього, було анонсовано передачу 300 000 боєприпасів для ЗСУ Gepard.

Biber – це інженерно-бойова машина, яка несе та розгортає міст на переправі через річки, протитанкові рови та інші перешкоди. Всього для армії Німеччини збудовано 105 таких машин. Також цю техніку експлуатують Австралія, Канада, Нідерланди та Італія.

Biber базується на шасі танку Leopard 1. Замість башти він оснащений системою зведення мосту. Міст укладається горизонтально. Основна перевага такої конструкції – непомітність для противника.

Міст має алюмінієву конструкцію та складається з двох секцій по 11 метрів. Загальна довжина – 22 метри і може охопити перешкоду довжиною 20 метрів. Він укладається впродовж трьох хвилин, у режимі транспортування секції переносяться одна над одною.

Раніше Німеччина анонсувала передачу мостоукладальників, а також ракет та інших систем озброєння.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости