Темы дня:

Німеччина дозволила постачання Leopard 1 для України

Німеччина дозволила постачання Leopard 1 для України

Німецькі оборонні компанії отримали ліцензії на експорт до 178 основних бойових танків Leopard 1 A5 для ЗСУ.

Влада Німеччини видала дозвіл на експорт бойових танків Leopard 1 A5 для потреб армії України. Про це повідомляється на сайті федерального уряду у вівторок, 7 лютого.

“Уряд підтримує Україну в рамках європейського альянсу та у тісній координації з міжнародними партнерами, поставляючи основні бойові танки Leopard 1 A5 для законної самооборони проти агресивної війни РФ, яка суперечить міжнародному праву”, – йдеться у повідомленні.
Вказано, що Міністерство економіки та захисту клімату (BMWK), як формально відповідальний орган, що ліцензує, видало німецьким оборонним компаніям ліцензії на експорт до 178 танків. Але скільки основних бойових танків Leopard 1 A5 фактично буде поставлено в Україну, залежить від необхідних ремонтних робіт.
“Фінансування та ремонт танків, а також навчання українських збройних сил здійснюється у тісній координації з європейськими країнами-партнерами Німеччини”, – додали в уряді.
Нагадаємо, 25 січня Німеччина офіційно оголосила про постачання танків Leopard 2для ЗСУ і дозволила їхній реекспорт для інших країн.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости