Темы дня:

НБУ вже переказав на потреби армії майже 24 мільярди: скільки лишилось на рахунку

НБУ вже переказав на потреби армії майже 24 мільярди: скільки лишилось на рахунку

З початку повномасштабної війни на спецрахунок, відкритий Нацбанком для потреб оборони, надійшло понад 25 млрд грн, з них майже мільярд – у березні.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Станом на 1 квітня 2023 року залишок коштів на спецрахунку становить майже 1,7 млрд грн. За минулий місяць на спецрахунок надійшло понад 962 млн грн.

“Усього на спецрахунок, який Нацбанк відкрив для підтримки сил оборони 24 лютого 2022 року, надійшло понад 25 млрд грн в еквіваленті.

Кошти перераховували як громадяни та підприємства України, так і міжнародна спільнота (зокрема зі США, Великої Британії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу). З-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари) надійшло понад 8 млрд грн в еквіваленті”, – звітують в НБУ.

Загалом з початку війни Нацбанк переказав на потреби оборони понад 23,6 млрд грн, у березні – майже 175 млн грн, зокрема:

  • на потреби Національної гвардії України – усього 1 120 млн грн;
  • на потреби Національної поліції України – усього 1 650 млн грн;
  • на потреби Міністерства оборони України – понад 14 721 млн грн;
  • на потреби Державної прикордонної служби України – усього 980,2 млн грн;
  • на потреби Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України – понад 4,6 млрд грн (09.03.2023 – 10,5 млн грн; 24.03.2023 – 51,9 млн грн, 28.03.2023 – 112,2 млн грн);
  • на потреби Державної служби України з надзвичайних ситуацій – понад 19,3 млн грн;
  • на потреби РНБО України – усього 40,5 млн грн;
  • на потреби Державної спеціальної служби транспорту – майже 80,6 млн грн;
  • на потреби Служби безпеки України – понад 318,2 млн грн.

Перерахувати кошти на потреби оборони можна як за реквізитами, так і за допомогою платіжної картки: https://bank.gov.ua/ua/about/support-the-armed-forces.

Водночас станом на 1 квітня 2023 року залишок коштів на рахунку Мінсоцполітики, який Нацбанк відкрив для гуманітарних цілей, становить понад 81 млн грн. За березень на рахунок для гуманітарних потреб надійшло майже 4,7 млн грн.

“Близько половини коштів з початку війни надійшло з-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти).

Міністерство соціальної політики України, що є отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на цей рахунок, вже перерахувало з нього понад 845 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії РФ.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости