Темы дня:

НБУ оцінив ситуацію на валютному ринку наприкінці року

НБУ оцінив ситуацію на валютному ринку наприкінці року

Валютний ринок України все ще неспроможний самостійно збалансуватися. Попит на валюту з боку бізнесу і населення лишається високим.

Нацбанк оцінив ситуацію на валютному ринку наприкінці 2022 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Звіт про фінансову стабільність НБУ.
Валютний ринок України все ще неспроможний самостійно збалансуватися.
“Тому НБУ надалі компенсуватиме дефіцит валюти на ньому і зберігатиме політику фіксованого обмінного курсу”, – йдеться в огляді.
Водночас завдяки безпрецедентній допомозі від партнерів міжнародні резерви до кінця листопада вже перевищили довоєнний рівень і досягли 28 млрд доларів. Цей рівень покриває три з половиною місяці майбутнього імпорту. Подальше надходження міжнародної допомоги дозволить підтримувати резерви на достатньому рівні, наголошується у звіті.
У НБУ нагадали, що значні розриви платіжного балансу і неритмічне надходження міжнародної допомоги у першій половині року зумовили потребу у коригуванні валютного курсу. Офіційний обмінний курс гривні до долара був знижений на 25% наприкінці липня до 36,6 гривень за долар.
“Це рішення разом з коригуванням валютних обмежень, поступовим зростанням ринкових ставок у відповідь на червневе підвищення облікової ставки, запуском “зернового коридору” послабили тиск на валютному ринку. Отже, обсяги інтервенцій НБУ скоротилися”, – додали у НБУ.
Нагадаємо, ситуація на валютному ринку минулого тижня (19–23 грудня) покращала: НБУ скоротив продаж доларів майже вдвічі – до 441 млн доларів. Водночас з початку року НБУ продав рекордні 22,02 млрд доларів та 1,678 млрд євро.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: