Темы дня:

Названо загрози розгортання військ РФ та Білорусі

Названо загрози розгортання військ РФ та Білорусі

Росія продовжує використовувати територію Білорусі для завдання ракетних ударів по Україні.

Спільне розгортання військ РФ та Білорусі спрямоване на відволікання уваги та відтягування ЗСУ зі сходу та півдня. Водночас у майбутньому існує загроза формування угруповання для безпосередньої агресії проти України. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Він зазначив, що на Волинському, Житомирському та Київському напрямках ситуація стабільна. Ознак формування наступальних угруповань противника не зафіксовано.

“Водночас ситуація навколо утворення спільного угруповання військ так званої Союзної держави залишається неоднозначною. З одного боку, заяви сторін свідчать, що поточним завданням є відволікання уваги та безпосереднє відтягування українських військ зі сходу та півдня на північний напрямок. Однак у більш віддаленій перспективі є загроза формування угруповання, яке може бути задіяне в агресії проти України”, – заявив Громов.

За його словами, зараз відбувається перекидання з РФ підрозділів танкової армії, насамперед другої мотострілецької дивізії разом з технікою і щойно мобілізованими. Їх розміщують на військових полігонах Білорусі.

Протягом жовтня було переміщено близько півтори тисячі залізничних платформ із озброєнням та військовою технікою – до 200 пасажирських вагонів, понад 100 вантажних вагонів із військовим майном.

Також Росія продовжує використовувати територію Білорусі для завдання ракетних ударів по Україні.

Як зазначив Громов, особлива роль приділяється авіабазі в районі населеного пункту Лунинець Брестської області, де розміщуються іранські дрони, а також певна кількість їхніх операторів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости