Темы дня:

Названо терміни припинення експорту зерна до Польщі

Названо терміни припинення експорту зерна до Польщі

Заступник міністра сільського господарства Польщі запропонував запровадити мита на всю аграрну продукцію з України.

Імпорт зерна з України до Польщі тимчасово припинили щонайменше до липня. Про це сказав заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальські.

“Євросоюз не зробив нічого, щоб допомогти польським фермерам, а ефективність дій пана Роберта Телуса, нового міністра (сільського господарства – ред.), у перші години за підтримки як прем’єр-міністра, так і президента, що також стало результатом переговорів із президентом Зеленським, показали, що ми здатні домовлятися з Україною та призупинити імпорт як мінімум до липня”, – сказав він.

Ковальські вважає, що першим кроком у врегулюванні ситуації має стати польсько-українська угода щодо зерна. Він пропонує запровадити мита на всю сільськогосподарську продукцію з України.

“Ми допомагаємо Україні, але ми маємо бути транзитною країною. Вся продукція має відправлятися через Польщу, вона не повинна шкодити польським фермерам, польським виробникам та викликати кризу, пов’язану з продовольчою безпекою”, – вважає чиновник.

Нагадаємо, 7 квітня стало відомо, що Україна призупинить експорт зерна до Польщі. Надалі він зможе проводитись лише за згодою польської сторони, і його процедура обговорюватиметься.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости