Темы дня:

Настрої бізнесу в Україні покращилися до максимуму за 1,5 року – опитування

Настрої бізнесу в Україні покращилися до максимуму за 1,5 року – опитування

Причинами цього є поліпшення ситуації з енергопостачанням, збільшення пропозиції продовольства та пального, підвищення споживчих настроїв населення.

У квітні представники бізнесу позитивно оцінили результати своєї діяльності порівняно з попереднім місяцем вперше з жовтня 2021 року. Індекс очікувань ділової активності (ІОДА) підвищився до 51,5 із 49,5 у березні, перетнувши нейтральний рівень (50 пунктів). Про це свідчать дані щомісячного опитування підприємств України, яке проводить НБУ.

Зазначається, що причинами цього є поліпшення ситуації з енергопостачанням, збільшення пропозиції продовольства та пального, поліпшення інфляційних та курсових очікувань, підвищення споживчих настроїв населення.

Також підприємства торгівлі вперше з січня 2022 року очікують на збільшення чисельності працівників, решта опитаних секторів прогнозують нижчі темпи скорочення персоналу, ніж в попередні місяці.

Крім того, більшість підприємств, що беруть участь в опитуваннях, зберегли високі очікування щодо зростання закупівельних цін, а також тарифів на власну продукцію/послуги.

Щомісячне опитування підприємств проводилося з 04 до 21 квітня. В ньму взяли участь 481 підприємство.

Як зазнчили в НБУ, результати опитувань відображають лише думку респондентів – керівників підприємств, а не оцінки Національного банку України.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: