Темы дня:

NASA оголосило імена учасників місії до Місяця

NASA оголосило імена учасників місії до Місяця

Ними стали американські астронавти Кристіна Кох, Віктор Ґловер та Рід Вайсмен, а також канадський астронавт Джеремі Гансен.

Американське космічне агентство NASA оголосило у понеділок, 3 квітня, імена чотирьох астронавтів, які, як очікується, у 2024 році облетять Місяць у рамках місії Artemis 2.
До складу місячної місії увійшли троє американців Кристіна Кох, Віктор Ґловер та Рід Вайсмен, а також канадець Джеремі Гансен.
У NASA наголосили, що четверо астронавтів стануть першими людьми, які здійснять політ до Місяця більш ніж за 50 років. До екіпажу місячної місії вперше увійдуть жінка, афроамериканець і канадієць.

The New York Times пише, що політ до Місяця відбудеться не раніше листопада 2024 року. Місячна місія Artemis 2 триватиме десять днів.
Після запуску другий ступінь космічної ракети-носія SLS виведе космічний корабель Orion на еліптичну орбіту на висоті до 2 900 км над Землею.
Потім космічний корабель наблизиться до Місяця, але не виходитиме на його орбіту, а замість цього, за допомогою місячної гравітації, повернеться на Землю.
Нагадаємо, 21 листопада 2022 року космічний корабель Orion місії Artemis 1 максимально наблизився до Місяця.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: