Темы дня:

Нафтогаз попередив про загрозу дефолту

Нафтогаз попередив про загрозу дефолту

Власники єврооблігацій компанії відмовилися прийняти запит на відстрочення виплат на 2 роки.

Нафтогазу загрожує дефолт, якщо уряд не погодить виплати за єврооблігаціями. Про це йдеться в заяві на сайті компанії у понеділок, 25 липня.
“У зверненнях до уряду національна компанія повідомила, що на рахунках компанії є кошти для здійснення виплат, а також що можливими є ризики для неї та для держави в цілому у разі “жорсткого дефолту” (порушення зобов’язань за виплатами), який настане, якщо уряд не погодить Нафтогазу виплату власникам облігацій”, – йдеться в прес-релізі компанії.
Згідно з документом, оскільки пропозицію про відстрочення виплат за єврооблігаціями обумовила ​​позиція уряду, яка полягає в тому, щоб направити ці кошти на імпорт газу, а також оскільки цю пропозицію не підтримали власники єврооблігацій, наявні умови щодо єврооблігацій залишаються дійсними і виплати основної суми заборгованості і відсотків власники облігацій мають отримати 26 липня (у пільговий період).
У прес-релізі зазначається, що на виконання рішення уряду від 21 липня, а також на виконання зобов’язань національної компанії з виплат за єврооблігаціями – 22 липня 2022 року фінансовий директор Нафтогазу, а 23 липня 2022-го вже голова правління Нафтогазу, відповідно до рішення правління, звернулися до Кабміну за погодженням цих виплат.
“На момент виходу цього прес-релізу Нафтогаз не отримав погодження уряду і, відповідно, не може перерахувати кошти для виплат власникам облігацій”, – зазначено в повідомленні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости