Темы дня:

Нафтогаз і Укренерго отримають 500 млн євро від ЄБРР

Нафтогаз і Укренерго отримають 500 млн євро від ЄБРР

Кошти будуть використані на закупівлю газу, обладнання та підтримку поточної ліквідності компаній.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розглядає виділення НЕК Укренерго додатково 300 млн євро позички на обладнання та поточну ліквідність і позички у 200 млн євро для НАК Нафтогаз. Про це повідомив член ради директорів ЄБРР Артем Шевальов у вівторок, 25 жовтня.
За його словами, йдеться про “аварійну позику” для Укренерго протягом наступного місяця. Це рішення ще належить затвердити раді директорів, проте швидкість ухвалення такого рішення безпрецедентна для ЄБРР.
“Це швидкість світла. Це рішення приймалося в такому темпі, якого я не бачив за всі свої роки роботи в ЄБРР. Але ми знаємо клієнта, знаємо потреби, і ми хочемо це зробити. Знову ж таки 300 млн євро – це неабияка позика для одного клієнта з огляду на те, що 150 млн євро ми вже виділили раніше”, – прокоментував Шевальов.
Кошти буде використано на закупівлю обладнання, необхідного для відновлення пошкоджених енергомереж, та підтримання поточної ліквідності компанії.
Також паралельно банк продовжує роботу щодо виділення коштів НАК Нафтогаз на закупівлю газу.
“Очікуємо норвезької гарантії під цю позику, має бути завершено процедуру всередині норвезького уряду. Але максимум на початку листопада 200 млн євро буде затверджено”, – пояснив Шевальов.
Він додав, що банк діє за схемою, коли Нафтогаз закуповує паливо, а банк сплачує кошти постачальнику.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости